Beauty Of The Alps.

DE STORSLAGNA ALPERNA

Är du sugen på ett riktigt trail-äventyr? Gillar du långa dagar i bergen där du får upptäcka nya stigar och fantastisk natur? Lockas du av att utmattad somna till de sista solstrålarna och vakna upp nästa morgon mitt bland bergen? - Om du svarar ja på dessa frågor är The Beauty of the Alps det rätta löparlägret för dig. Följ med oss på ditt livs äventyr, den 22-27 juli. Vi kommer att springa på den 70 km långa Tauern Hohenweg-leden i Dachsteins glaciär-region och passera en av de vackraste alpina bergskammarna. Taurn Hohenweg är känd för sin geologiska mångfald, fantastiska flora och sitt rika djurliv. På vårt femdagars äventyr kommer vi att nå 3000 meter höga glaciärtoppar, se mer än 150 isvattenfall, upptäcka mer än 20 olika dalar och 300 sjöar. - Med oss hem tar vi mängder av oförglömliga minnen!

MEDFÖLJANDE LEDARE

Huvudledare: Katarina Lovrantova
Ledare: Tomas Szabo
Ledare: Lars Kolmodin
Dokumentation/fotograf: Andreas Löfstrand

VEM KAN FÖLJA MED

Resan passar trail- och äventyrsälskare i olika nivåer. Eftersom vi spenderar hela dagar i bergen rekommenderar vi att du är bekväm med halvmaraton-distansen och gärna har erfarenhet av ännu längre sträckor. För att alla deltagare ska få bästa möjliga upplevelse kommer vi att dela upp oss i 2-3 grupper (beroende på antal deltagare). En grupp kommer att springa större delen av sträckorna medan en grupp kommer att kombinera löpning och vandring. Fördelen med stigarna i alperna är att de inte är tekniskt svåra och underlaget är oftast på mjukt (inte stenigt) och skönt att springa på. Varje grupp kommer att ledas av en erfaren trail guide. Den mindre erfarna gruppen kommer att ha möjlighet att korta turerna med ca 10-20% i distans och höjdmeter.

BOENDE

2 nätter i bergsstugor + 3 nätter på hotell/pensionat.
I stugorna, finns boende antingen i privat rum (begränsat antal) eller i gemensamt utrymme med madrass, filtar och kuddar i bra kvalitet. Gemensamma badrum att dela.  Middag och frukost ingår.
VIKTIGT: För att du ska kunna njuta av dagarna i bergen så mycket som möjligt och inte behöva bära all nödvändig utrustning och kläder med dig hela dagarna, har vi ordnat med transport av dina saker till stugan vi kommer att övernatta i. På hotellet/pensionatet kommer övernattning ske i enkel-, dubbel- eller trippelrum baserat på dina önskemål.

PRIS

Summa: 6150:-
Flygtillägg: 3000:-
Eget dubbelrum om man är 2 personer: 180:- per person / 360:- för två personer

FÖLJANDE INGÅR

- 5 dagars övernattning (3dagar på hotell / pensionat + 2dagar i stugor vid bergen (fullt utrustade)
- Transfer till/från flygplats (Salzburg)
- Professionella guider i bergen
- Yoga
- Workshop traillöpning
- Halvpension (undantaget sista middagen, där du väljer din egen meny)
- Gåva från Salomon
- Liftbiljett till Dachsteinglaciären

 

RESEBESKRIVNING

DAG 1.

Ankomst till Salzburg på eftermiddagen och transfer till Fuschl am See/ St. Gilgen.
Välkommen till Red Bulls värld. Besök Red Bulls högkvarter med sin häpnadsväckande arkitektur och berömda "Hangar 7" - en utställning där flygplan, Formel 1-bilar och Felix Baumgartners utrustning från sitt 39 km fria fall visas upp tillsammans med andra föremål från Red Bulls sponsrade äventyr. Välkomstmiddag följt av en lätt jogg / trail 30-60 min

DAG 2.

Heldag i bergen där vi under morgonen tar transfer till en av de mest kända alpbyarna, Schladming, för start av dagens utflykt. (Traillöpning - ungefär 25-30 km, +2200 höjdmeter) På kvällen passar vi på att köra lite stretching och under natten övernattar vu i stugor vid bergen.

DAG 3.

Morgon yoga i bergen följt av en heldag i bergen (ungefär 20km , +1800 höjdmeter)
På kvällen kör vi stretching + workshop inom trail-löpning och även idag så spenderar vi natten i stugor vid bergen

 

 

3218996.jpg

DAG 4.

Morgon yoga i bergen följt av ännu en heldag i bergen (beroende på din nivå 18 km/+1000m eller 30 km/+2230m) På kvällen så rör vi oss tillbaks till civilisationen nedanför Dachstein glaciären (2991 m) och spenderar natten på ett hotel/pensionat

 

 

DAG 5.

Morgon yoga i bergen och därefter så tar vi en dagstur till Dachstein glaciären med lift.
Eftermiddagen spenderas fritt med olika möjligheter och på kvällen så har vi en sista gemensam middag tillsammans innan vi spenderar den sista sömnen innan avfärd hemåt.

DAG 6.

Morgonen spenderas beroende av din avresa: lätt trail 60-120 min för att sedan ta flyget tillbaks hem.


KARTA / HÄR UTGÅR VI IFRÅN VARJE DAG UNDER LÄGRET.

 

Bilder från premiärresan 2018


Passa på att säkra din upplevelse tillsammans med oss!