Trail Camp High Tatras + Running Tour. 14.6 - 18.6


UPPTÄCK DET BÄSTA AV HIGH TATRAS

Under löpresan till High Tatras och Slovakien så fokuserar vi på att upptäcka det allra bästa som High Tatras har att bjuda på. Vi tar oss fram genom vacker natur till glaciärsjöar, vattenfall och enastående bergstoppar. Förutom dagsturerna så kommer lägret ävenn ge dig chansen att få jobba på din löpteknik, lyssna på inspirerande föreläsningar, samt att lära dig mer om förebyggande styrketräning för löpare. På dagarna kommer du dessutom ha chans att njuta på hotellets egna SPA-avdelning och under varje morgon innan frukost så erbjuds yoga vid en närliggande sjö.

Utöver träning så kommer du även få ta del att andas in den Slovakiska kulturen då vi bland annat äter middag ute en kväll på en Slovakisk restaurang. 

För dig som vill stanna lite längre och uppleva storslagna nationalparker och annan natur så finns den även möjlighet att förlänga lägret och fortsätta vidare (18.6-21.6) på Trail Adventure Slovakia. 


HIGH TATRAS - DEN OKÄNDA BERGSKEDJAN

High Tatras är fortfarande väldigt okänt för många och därför inte lika exploaterat som nere i alperna men minst lika vackert och med riktig häftig natur. Štrbské Pleso är populärt bland idrottare och här brukar bland annat det slovenska längdlandslaget förlägga sina träningsläger. High Tatras är dessutom på tapeten för att arrangera OS 2022. Du behöver inte heller oroa dig för alltför heta löpardagar. Temperaturen kommer vara mellan 20-25 grader under juni månad.


TATRAS RUNNING TOUR (14.6-16.6)
fRIVILLIG UTMANING FÖR den sökande ÄVENTYRAREN

TRT 2019 (1).png

Nytt för i år är att vi erbjuder deltagarna en möjlighet att deltaga i Tatras Running Tour. Detta är dock någonting helt frivilligt och resterande som väljer att avstå kommer att köra på enligt annat upplägg med dagliga äventyr utan tävling. Även om du är med i etapploppet så återstår det ännu en heldag i bergen dagen efter när du är klar.

VEM KAN FÖLJA MED?

Alla är välkomna att följa med till High Tatras men det är en fördel om du har en viss löparvana till grund och kan springa en mil utan några problem. Det kommer att bli långa dagar och aktivt krävande dagar så det är bra att du är förberedd på det som väntar


MEDFÖLJANDE LEDARE

Huvudledare: Katarina Lovrantova
Ledare: Tomas Szabo
Ledare: Lars Kolmodin
Ledare + Ansvarig för sociala medier: Andreas Löfstrand

BOENDE

Skärmavbild 2018-12-08 kl. 22.23.59.png

Vi kommer att bo på det populära bergshotellet FIS som ligger precis under bergstopparna och intill en vacker lokal sjö. Hotellet har ett fitness center, pool och även en spa-avdelning. Hotellet är en oas för de som gillar aktiva semestrar med sin närhet till de slovakiska bergen och samtidigt möjlighet till avkoppling i en lugn och avslappnande miljö.

SPECIALPRIS TILL SLUTET AV JANUARI

Pris : 9000 :- (med flyg) eller 6800 :- (utan flyg)
Från och med Februari : 9000 :- (med flyg) eller 7300 :- utan flyg

(Tillägg) Enkelrumstillägg : +680 :-
(Tillägg) Tatras Running Tour : +650 :-

FÖLJANDE INGÅr

* Boende för 4 nätter.
* Transfer tur och retur från Krakow flygplats.
* All Inklusive med frukost, lunch och middag
* Tillgång till Spa
* Guidning och coachning i High Tatras
* Löpteknik
* Styrketräning
* Morgon yoga


RESEBESKRIVNING

14.6 / ankomst + night trail run

Ankomst under eftermiddagen vid Hotel FIS i Štrbské Pleso.
Väl framme så påbörjar vi lägret med att dela ut rum till våra resenärer och samlas för att gå igenom lägret och kommande dagar som vi har att se fram emot tillsammans.

För er som har bokat Tatry Trail Tour så rivstartar ni lägret med Night Trail 4,5km redan samma kväll som ni anländer, resterande medresenärer får möjlighet att gå ut på en annan gemensam runda för att sträcka ut på stela ben från dagens resa, om man är trött så kan man annars gå ner till hotellets fina SPA och se det som en förebyggande stund inför kommande dagar som väntar.

15.6 / HELDAGSTUR ELLER SKY & CLOUDS RUN

Äventyret är nu äntligen igång och vi startar morgonen med yoga nere vid sjön framför soluppgången och äter därefter frukost innan vi beger oss ut på en heldagstur i bergen. Vi har inget att förlora utan nu ska det delas fantastisk natur, spektakulära vyer löparglädje tillsammans.

Ni får chansen att lära känna varandra och tidigare år så har vi alltid lyckats bli som en liten familj, det är en fantastisk upplevelse att få dela äventyret med likasinnade.

Ni som har bokat Tatry Running Tour springer idag erat allra tuffaste lopp: Sky & Clouds Run 34km och ca 2000 höjdmeter. Utgångspunkt start/mål är närliggande anslutning till där vi bor.

16.6 / VATTENFALLET + LÖPSTYRKA + sista etappen

Yoga framför soluppgången mjukstartar dagen till vanlig ordning innan det är dags för frukost och en halvdagstur till ett av de lokala guldkornen för resande hikers dom tar sig iväg till Štrbské Pleso; Vodopad skok.

Efter halvdagsturen så äter vi gemensam lunch vid hotellet och tillägnar därefter eftermiddagen åt en föreläsning inom träningslära och kost. Detta följt av ett pass fokuserat på löparstyrka.

Kvällen avrundas därefter med en gemensam middag i ett typiskt Slovakiskt arrangemang.
En middag som brukar bli mycket omtyckt hos våra resenärer.

Ni som valt att springa Tatry Running Tour avrundar idag touren med 8km löpning i en ganska utmanande terräng.

17.6 / Vi besöker den gröna sjön och tar oss upp på hög höjd

Traditionsenlig morgonyoga framför soluppgången följt av en heldag och topptur i bergen upp på 2000 höjdmeter. Just det här äventyret är en återkommande favorit hos många resenärer och tar dig först upp till den gröna sjön Chata Pri Zelenom Plese där vi passar på att äta lunch och njuter av utsikten av den omslutande bergskedjan. Därefter så tar vi och sätter in våra sista krafter mot toppen där du får förenas med molnen och har chansen att ta magnifika utsiktsbilder. Därefter så beger vi oss neråt på andra sidan av bergen och följer leden bort till en lift-station. Här finns det en möjlighet att antingen ta linbana vidare upp till den högsta toppen på High tatras Lomnicky Peak (2635 höjdmeter) eller ner till den anslutande byn för att sedan ta tåget tillbaks till Štrbské Pleso.

På kvällen så pratar vi igenom hur lägret har varit och delar våra höjdpunkter och minnen från resan som varit tillsammans, passar på att umgås och njuta av varandras sällskap som ett fint avslut innan några förbereder sig för att lämna Slovakien för hemresa dagen efter medans vissa fortsätter vidare på förlängning Trail Adventure Slovakia

18.6 / hemfärd eller vidare till DEL 2

Idag så är det den allra sista dagen av Trail Camp High Tatras (del 1).
Traditionsenlig morgonyoga, passa på att njuta och ta in dagarna som varit.
Årets resa avrundas därefter med en vertikal tävling inom gruppen för dom som känner att man vill pressa sig in i det sista ute i bergen. - På prisbordet bistår Tailwind Nutrition med ett fint pris till vinnande dam respektive herr, därefter så äter vi en gemensam lunch och ses för ett sista summerings möte.

För dom som ska med vidare till Trail Adventure Slovakia (förlängningen del 2) så väntar en gemensam minibuss till våran nya destination och för dom som ska åka hem så väntar därefter en buss som tar er vidare till flygplatsen.


KARTA / HÄR UTGÅR VI IFRÅN VARJE DAG UNDER LÄGRET.

 

BILDER FRÅN TIDIGARE ÅR.

2015

2016

FILMER FRÅN TIDIGARE ÅR.